Ružino krštenje u Duhu

Ružino krštenje u Duhu

Nevjerojatno je kada osoba spozna istinu, kada joj ona uđe u život. Kada spozna da je Isus Krist umro za nju i kada spozna da više nikada neće biti sama, kada spozna da sve ima smisao i shvati koji je glavni cilj u njezinom životu.

Ruža je primjer primanja Istine, primanja Krista u srce i uživanja Njegovog doticaja iznutra. Ono što je Ruža doživjela boraveći neko vrijeme s apostolom Lorensom Novoselom je čudesno. Po molitvi apostola Lorensa, u Ružu je ušla sila i naposlijetku je doživjela „vatreno“ krštenje u Duhu. Po rukama apostola Duh je prešao na Ružu, što nam i sama Riječ potvrđuje...da se polaganjem ruku apostola dijeli Duh Sveti...“(Djela 8:18)

Što se zapravo Ruži dogodilo i kako je ona to doživjela poslušajte u nastavku.

images1

Iscjeljenje "od konstantnog gušenja u vratu - Hashimotov sindrom" u Školi Iscjeljenja u Zadru (vodi Ivana Hum)

Draga Ivana,

Rekla sam ti da ću ti se javiti kada obavim pretragu i nalaze krvi... da sam se već prvi put osjećala bolje kada sam bila na duhovnoj obnovi koju si ti vodila, te da dan poslije nisam osjećala "gušenje u vratu" (nakon molitve).

Znači, prvobitni nalazi štitnjače Hashimoto, hormoni nisu bili u redu, imala sam čvoriće. (krajem 2016. do druge polovice 2017).
 
Iva je rekla da ju konstanstno steže u vratu kao da ju nešto guši ili davi. Onda sam se pomolila i dala joj par uputa kako da ostane u Iscjeljenju.
Ona je došla u Ekipicu preko jedne naše drage dušice iz Zagreba i već je bila upućena slušajući Lorensove seminare, no u Školici Iscjeljenja ju je totalno odčepilo,primila Isusa i nastavila živjeti u skladu sa Očevom predivnom voljom.

Read more...

Budite poput male dječice…' (Matej 18:3)


Sljedeća zgoda dogodila se tijekom jednog druženja Ekipice u Zagrebu:

Dakle, mali Gabriel, od Nikoline i Dragana sinčić, koji je stalno sa nama na svim druženjima, dobio je posebnu milost, naime, on je prije toga plakao par dana kada je doznao da Gabriela ima otvorene oči u duhovni svijet te stalno vidi Isusa, a on ga ne vidi, pa je bio tužan, i onda je Gabriela Isusa jučer zamolila kad je bio tamo među nama na druženju, da mu se ukaže bar u snu i da mu razveseli srce, i Gabi je u jednom trenutku tamo zaspao na Nikolininim grudima, i budi se sav sretan i kaže, 'Mama, vidio sam Isusa! Ali to nije bio san, to je bilo stvarno!', i onda je dao svjedočanstvo svima! J

Ja osobno mogu puno naučiti od ovog ... mislim, od ovog 'budite poput male dječice' stava ... čini se da je tu dobar 'prolaz' kod Isusa ... hvala Ti Isuse ali baš!! 

pročitaj više..

Gnojna angina (Zeljko V.)

Prije tri dana sam bio na 'hitnoj' sa mojim 16-godišnjim sinom Filipom. On ima problema sa gnojnim anginama koje su kod njega česte, barem 2-3 puta godišnje. Prije od prilike 4 godine sam bio s njime kod kirurga i već skoro dogovorili termin za operaciju krajnika, jer je po kirurgovom pregledu to bilo neminovno, no tražili smo savjete i dalje i došli do zaključka da bi bilo pogrešno izvaditi krajnike, te smo odustali od operacije.  Unazad godinu dana već je dva puta imao upale i oba puta bio u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu na kontroli, vodila ga mama (moja bivša supruga Marina, rastavljeni smo od 2003., ona je s naša dva sina Bornom i Filipom u Zagrebu, oba idu u gimnaziju, a ja u Kutini, ali smo stalno u kontaktu i normalno funkcioniramo za razliku od mnogih) gdje su mu oba puta prepisali antibiotik Klindamicin 3x600, 10 dana.

Pročitaj više..

Moje obraćenje i hod s Isusom

Dragi moji, pišem vam ovo svjedočanstvo o svome obraćenju jer se nadam da će vam pomoći i skratiti vam put u traženju Istine. Isus je rekao da Mu priđu svi iscrpljeni i žedni i da će ih On okrijepiti (Matej 11:28) i dati im vode života (Ivan 4:14), a On u svojim obećanjima ostaje vjeran (Hebrejima 10:23) jer je On Bog (Rimljanima 9:5; 1 Ivanova 5:20; Ivan 20:28) koji je u svojoj prirodi čista Ljubav(1 Ivanova 4:8) i Istina(Ivan 14:6) i ne može nešto reći i onda to ne ispuniti (Brojevi 23:19). Ovo što je On rekao potvrdilo se u mome životu i o tome svjedočim. Krenuti ću od 2010. g. kada sam radio u jednoj informatičkoj firmi u Zagrebu koja se bavi upravo onime za što sam školovan na fakultetu. Po tome što su nam cijeli život govorili i čemu su nas učili ja sam trebao biti najsretniji čovjek na svijetu jer sam radio u struci, za stalno, imao dobru plaću i kolege i sve je naoko bilo idealno. Međutim, ja sam bio nesretan jer se jednostavno nisam mogao zamisliti kako se cijeli život ustajem, odlazim na posao na kojem nikada za ništa nema vremena, gdje svi samo trče za novcem i svi su pod stresom. Nisam mogao zamisliti zasnivanje obitelji u tim uvjetima i zato sam jedne večeri legao u krevet i sklopio ruke u molitvu koja je izgledala otprilike ovako: 'Oče, Bože moj,

Pročitaj više..

Životne promjene nakon Sozo Seminara

Promjene u mojem životu od dolaska na Seminar 'Kako primiti iscjeljenje od Isusa Krista'…

Pa krenimo redom… Kako me pozvao? J †

Prvi put sam ugledao plakat Lorensovog Seminara dok sam prolazio Kalelargom (Zadar) … u stvari sam već bio prošao stup na kojem je bio zalijepljen neprimjetivši ga… i onda kao da me netko 'potapšao po ramenu', pa se okrenuh i ugledah taj plakat, nejasno i ne znajući što je to točno, pohitah bliže prema njemu i kad ono u srcu osjećaj kao je to meni osobno upućen poziv i zatim radostan odaziv zbog čega sam odmah ženi rekao, ja idem i moram ovom prisustvovati, ja odoh odmah danas a ti ženo kako želiš.

Na tom prvom Seminaru sam ostao kao začaran te prosvijetljen iznesenim riječima, gdje sam kao nikad primio-osjetio takav mir u sebi, prihvativši sve izrečeno i kad sam došao doma, moji su se čudili reakciji tj. ponašanju s moje strane, jer sam bio izrazito smiren i tihog glasa (za razliku dotad), svijetleći ko' krijesnica, da bi od tog prvog susreta pa sve do dana današnjeg (na svjetlu stalnih poduka) rastao u vjeri u svakom pogledu, a niti su od tog dana na ovamo preko mojih usta nisu prelazile psovke i riječi nedostojne, što je meni jasno dalo do znanja da sam već tad na jedan novi i dublji način primio Kristov-Očev Duh.

Samo da se zna da sam upoznao Isusa davnih dana kroz Sv. Pismo još pred 23 god., a prije toga osobnog kontakta sa Isusom kroz Sveto Pismo sam bio Katolik i išao na sva misna služenja i obavio sve njihove sakramente. Čitanjem Svetog Pisma došao sam do spoznaja o mnogim neistinama u vladajućoj crkvi pa sam tamo prestao odlaziti.

Pročitaj više..

Upokoravanje strasti i požude (Ž.V.)

 

Prije nekoliko tjedana tijekom Seminara u Kutini na druženju, sam ispričao svjedočanstvo o tome što mi se desilo nakon prošlog Seminara u Kutini, kada sam se i priključio Ekipici kao novi član.

Lorens mi je predložio da napišem ovo svjedočanstvo jer se tiče nadilaženja problema strasti iz Galaćana 5:24, pa eto onda krećem, ako može kome pomoć.

Dakle, prije nešto više od godine dana (cca. 13,5 mjeseci) bio je Seminar u Kutini, u Hotelu Kutina i trajao je 7 dana. Do tada sam preslušao neke CD-e koje sam dobio od moje sestre Darinke sa nekih prijašnjih Seminara i druženja. Bio sam oduševljen, jer nigdje još nisam naišao na tako cjelovito i jasno tumačenje Božje riječi iz Biblije, potkrijepljeno citatima, te sam željno dočekao Seminar, a bio sam i redovit na druženjima uoči Seminara kada sam i upoznao Lorensa.

(Lorens: on je bio jedini koji je u tih 25 dana koliko sam bio u Kutini, - posjeta Mariji i Belom u Glini, došao svaki dan osim jednog! Vidjelo se koliko je 'gladan' i koliko mu duša traži! Luka 6:21)

Uglavnom su mi se poklopila moja traženja i ono što je Lorens naduhnuto govorio. Što se tiče Biblije, najviše sam čitao Novi zavjet i koliko god mi se činila mudra ova besjeda, iznad svake ljudske mudrosti, ipak mi nije bila 100% prihvatljiva u praksi. Pitao sam se, pa tko može tako živjeti, možda nekolicina svetaca i nitko drugi, a kamoli ja.

Pročitaj više..