Mi doista imamo Oca na nebu... Koji je LJUBAV!

Mi doista imamo Oca na nebu... Koji je LJUBAV!

(Siječanj 24, 2012)


Ekipica moja draga i mila, dobar vam dan želim ovdje iz kišne Nove Gradiške, kako ste mi vi danas, kako ste vi započeli ovaj dan?! J

Ja sam sa našom tetom L., koja je mogu reći, prema dojmu od jučer popodne-navečer kada smo bili zajedno, do sada u najboljem izdanju 'spasenja duše i tijela', ujutro rano pročitao 1-i Psalam,

1 Blago čovjeku koji ne slijedi savjeta opakih, ne staje na putu grešničkom i ne sjeda u zbor podrugljivaca,

2  već uživa u Zakonu Jahvinu, o Zakonu njegovu misli dan i noć.

3 On je k'o stablo zasađeno pokraj voda tekućica što u svoje vrijeme plod donosi; lišće mu nikad ne vene, sve što radi dobrim urodi.

4 Nisu takvi opaki, ne, nisu takvi! Oni su k'o pljeva što je vjetar raznosi.

5 Stoga se opaki neće održati na sudu, ni grešnici u zajednici pravednih.

6 Jer Jahve zna put pravednih, a propast će put opakih.

... nakon čega je teta L. komentirala ono 'Blago...', a ja sam se pak koncentrirao na ono zašto mu je blago o čemu govori stih 3, naglasak naravno na od svih ljudi željeno '... sve što radi dobrim urodi', te naravno, odmah nakon toga, kako to postići, o čemu govore stihovi 1 & 2.

Kada je teta L. otišla na posel, ja sam se posvetio čitanju Hebreja, i onda mi je tijekom 'pripreme' nekako baš sjela uvodna molitva, pa sam je zapisao kod sebe na Hebreje, a i sa vama ću je ovdje podijeliti:

'Prosvijetli me po Istini Svojoj, Oče,

 i u svu Istinu uvedi me,

 ali ne radi mene samoga jedino, već

 nek moj svijećnjak svijetli svima u kući

 i neka se u moj grad na gori stječu svi narodi Zemlje.'

***

No, idemo dalje sa našom temom, pa bi htio podijeliti sa vama dvije stvari koje mi se glede nje motaju po glavi ovih dana, prva: Posebno me dojmila sljedeća rečenica iz Poslanice Efežanima:

'Bog (Koji je Ljubav!) može učiniti nemjerljivo više nego što mi molimo ili mislimo, Svojom snagom (Ljubavi) koja djeluje u nama.' 

 (Suvremeni prijevod)

Mislim se dakle posebice u zadnje vrijeme, o čemu sam dosta govorio sada u Subotu na druženju, kako mi u našim molitvama za iscjeljenje bližnjih, ili nas samih, dolazimo ni više ni manje nego pred našeg voljenog Oca Nebeskog, pred Njega Koji je Čista Ljubav, i sve više sam uvjeren kako bi baš to trebala biti ona temeljna i prva ideja u našem umu, što će reći, kako bi mi trebali vjerovati dječjom nevinošću u Njegovu Očinsku Ljubav, u Njegovo milosrdno srce, i onda od tamo i na taj način iznositi naše molbe i zahtjeve, ovdje za iscjeljenjem.

Nasmijao sam se onda jučer u vlaku kada sam slušao T.L.-a koji je skoro slično obrađivao naš odnos sa Ocem, i također htio naglasiti kako je 'puno prije bilo kakvog Saveza sa ljudima, On bio Ljubav', te da to ne bi trebali smetnuti sa uma kada Ga 'mislimo stisnuti uz zid time što ćemo mi ispuniti sve postavljene uvjete tog Saveza i onda Mu reći, Evo ga, sad smo mi sve napravili, sad Te imamo, sad Si obavezan ispuniti Svoj dio, ajde, ajde, daj nam, daj nam!!!'

I onda je nekoliko puta još naglasio, a tako bi i ja napravio, 'ne zaboravite, puno prije nego je ikakav Savez bio napravljen sa ljudima, Bog je bio (i ostao, dodajem ja) LJUBAV!'

I onda dok sam tako razmišljao o tim stvarima u molitvi, žena preko puta mene, koja je bila sa nekim dječakom od 17-ak godina, me pitala odakle sam i što radim?! J, a već znate da je ovo drugo pitanje ono koje priču uvijek vodi kod Isusa na oltar, pa smo se onda zapričali, i ispostavilo se da je ona baka od tog dječaka, i da je bila sa njime u Zagrebu na pregledu glave, budući on ima tumor mozga, od 3-e godine, i da je i njegov otac imao tumor, te umro od njega.

Baka je rekla da jeste vjernik, da joj je brat jako poznati Franjevac, da jesu bili kod Linića, no da malom ništa nije pomoglo ... i da je njemu već puna kapa i doktora i molitvi... pa jučer nije ni htio ići opet kod Linića na 'još jednu' molitvu...

... priča se naravno tu zakuhala ... pa sam održao i malu propovijed pred njom i čovjekom koji je sjedio stolicu do mene, koji je vidio sam također pomno slušao, propovijed na temu bolesti-koje-su-od-đavla te Isusa-Koji-je-došao-uništiti-njegova-djela i na koji način se to može napraviti, ali nekako sa naglaskom na to što ona 'bolesna' strana treba osigurati kao preduvjet da se željeno Božansko iscjeljenje 'spusti' na čovjeka.

Vidio sam da joj je novi koncept bilo da je tumor od zloduha, i da se duha bolesti treba otjerati... priča jeste bila ugodna... i ona jeste vjernik... pa joj je to sve otprilike dobro sjedalo... no nisam ništa forsirao... dao sam joj broj telefona... i rekao da ga može dati svojoj kćeri čiji je dječak sin, i da mi se može javiti u ova 3 dana dok sam u Gradiški ako hoće da joj dalje dam upute glede eventualnog iscjeljenja.

Promatrao sam dječaka dok sam govorio, no on se nije činio skroz 'svoj', niti zainteresiran za priču...

Na rastanku smo se lijepo pozdravili, stisnuli si ruke... eto ... Krist zna.

*

No, di smo stali, eh da, molim vas da ne pređete olako preko ove iznad ideje ako ste potrebiti, 'Bog naš Otac, JEST Ljubav' (1 Ivanova 4:8, 16), i još iz 1 Ivanove 4:

9 U ovom se očitova Ljubav Božja u nama: Bog Sina svoga jedinorođenoga posla u svijet da živimo po Njemu.

10 U ovom je Ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego - On je ljubio nas i poslao Sina Svoga kao pomirnicu za grijehe naše. + Ivan 3:16

 

16 Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao Svoga Sina Jedino-začetog da nijedan koji u Njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

17 Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi (sozo!) po njemu. 

Molim vas da stvarno provedete vrijeme nad ovim izjavama, one su prepune sile, prepune svjetla Božanske Istine koja će vam otkriti istinsku prirodu vašeg Nebeskog Oca, i tako, nadam se i moja je molitva, staviti srce na pravu frekvenciju kada idete pred Njega i tražite od Njega bilo što, ovdje iscjeljenje za vaše bližnje ili za vas same!

Naravno, Knjižica br. 41, 'Oče naš... Vi doista imate Oca na nebesima', najbolja prema ocjenama svih čitatelja, je ovdje pre-velika pomoć, dakle u procesu spoznavanja kakav je to naš Nebeski Otac i što to znači biti Njegovo dijete, te je svima koji je još nemaju savjetujem nabaviti od mene dok je još po vrlo povoljnoj cijeni od 00.00. kn + pusica + zagrljaj!! J

***

Razmislimo također i ovoj logici, dakle, Rimljanima 5:

5 Ta Ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu Svetom koji nam je dan!

6  Doista, dok mi još bijasmo nemoćni, Krist je, već u to vrijeme, za nas bezbožnike umro.

7  Zbilja, jedva bi tko za pravedna umro; možda bi se za dobra tko i odvažio umrijeti.

8  A Bog pokaza Ljubav Svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.

9  Koliko li ćemo se više sada, pošto smo opravdani krvlju Njegovom, spasiti po Njemu od srdžbe?

10  Doista, ako se s Bogom pomirismo po smrti Sina Njegova dok još bijasmo neprijatelji, mnogo ćemo se više, pomireni, spasiti životom Njegovim.

... i još iz Rimljana 8, ista logika:

31 Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas?

32  Ta On ni svojega Sina nije poštedio, nego Ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati (pa i zdravlje!)?

33  Tko će optužiti izabranike Božje? Bog opravdava!

34  Tko će osuditi? Krist Isus umrije, štoviše i uskrsnu, On je i zdesna Bogu - On se baš zauzima za nas! - Dakle Krist se za nas zauzima, za nas koji smo Njegovi pogotovo, i prema tome, evo sljedeći niz utješnih izjava koje su meni osobno među najdragocjenijima u cijelom Pismu:

35  Tko će nas rastaviti od Ljubavi Kristove? Nevolja (Bolest)? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač?

36  Kao što je pisano: Poradi tebe ubijaju nas dan za danom i mi smo im ko ovce za klanje.

37  U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po Onome Koji nas uzljubi.

38  Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni (zle) sile,

39  ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od Ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.


Razmislite molim vas o ovome, razmislite o tome da li se mi doista ponašamo u duhu ovih Riječi, tj. da li živimo naš život ovoga svjesni, i također, kako se mora osjećati vaš Otac, Koji je Sama Ljubav, kada Njegovo dijete ne-vjerno odlazi drugom čovjeku da ga moli za pomoć, razmislite o tome što to znači za Njegovo srce?! Razmislite koliko bi On, bar je to moje uvjerenje, bio više radostan kada bi Mu to dijete došlo i direktno Mu otvorilo svoje srce i iznijelo svoje potrebe i probleme, pa kakav bi to bio zemaljski otac koji ne bi tom djetetu uslišio njegove molitve, a kamoli naš Nebeski Otac, prema sljedećem pre-važnom Obećanju iz Pisma = Matej 7:

7 "Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se!

8  Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se.

9  Ta ima li koga među vama da bi svojemu sinu, ako ga zaište kruha, kamen dao?

10  Ili ako ribu zaište, zar će mu zmiju dati?

11  Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji ga zaištu!"


Kako već rekoh više puta, Istine Pisma se ne 'čitaju', nego se 'upijaju' i 'osvješćivaju'.

*

E sad, ovo me baš krasno dovelo do sljedeće stvari koju sam sa vama htio podijeliti iz svojih unutarnjih razgovora sa Kristom, naime, mislim se ovih dana, već jedno 4-5 dana intenzivno, 'ma jel' stvarno u 100% mjeri točno ono što je rečeno za nas Kristove u Ivanu 14':

12 Zaista, zaista, kažem vam: Tko vjeruje u Mene, činit će djela koja Ja činim; da veća će od njih činiti jer Ja odlazim Ocu.

13  I što god zaištete u Moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu.

14  Ako Me bilo što zaištete u Moje ime, učinit ću." + Ivan 15:16; 16:23, 24

Dakle, ja se već jedno 4-5 dana ujutro u Zagrebu, nakon što pročitam svako jutro po jednu Pavlovu Poslanicu unutar programa 'Izaija 53 + Duh Božji kroz Pavla tumačenje što se tamo sve dogodilo na Križu', razmišljam o propovijedi Smitha Wiggleswortha 'Usudi se vjerovati, i onda Zapovjedi!', gdje čuveni i veliki čovjek od vjere, ujedno i iscjelitelj (spominjao sam ga više puta u onoj zgodi kada je čovjeka koji je umirao od tuberkuloze iscjelio na način da se šetajući po sobi oko tako obnevidjelog čovjeka na samrti nije molio već je samo govorio nekih 20-ak minuta 'Isus... Isus... Isus...', i čovjek se odjednom ustao zdrav ko' dren!), razrađuje ovu istu temu... koja se više manje svodi na to, 'Da li je ili ne točno to što je Krist obećao u Svojoj Riječi, da li mi tim riječima možemo vjerovati 100%, i da li možemo postati, i jesmo, točno ono što one tvrde za nas?!' – prekrasna tema za meditaciju vjerujte mi, i ja sam joj evo ostavio već tjedan dana... jer sam je otkrio u srcu kao jako važnu!

Dakle, da li je Istina da će nam On uslišiti svaku molitvu, ŠTOGOD, ako vjerujemo u Njega i odvažni smo 'zakoračiti' u toj vjeri naprijed u obećano?! Isto se tiče i sljedećeg pre-važnog obećanja iz Marka 11:

22 Isus im odvrati: "Imajte vjeru Božju. (Ovdje bi nakon uvoda iznad trebali odmah shvatiti zašto je ovo pravilan prijevod, budući se ne radi o tome da mi imamo vjeru u Njega, kako se obično prevodi, nego da je On u nama i da onda mi imamo u sebi vjeru Božju po kojoj, baš poput Isusa-Boga, tražimo da se dogode stvari koje se onda i događaju!)

23  Zaista, kažem vam, 1) rekne li tko ovoj gori: 'Digni se i baci u more!' i 2) u srcu svome ne posumnja, 3) nego vjeruje da će se dogoditi to što kaže - (i pazi sada obećanje!) doista, bit će mu!

E sad, neće vas previše iznenaditi jer se stalno događa, iako čovjeka to uvijek iznenadi, kada čujete da sam prekjučer pred put otvorio za prevesti jednu od Objava o Isusu koje su u folderu za prevođenje, i da je ta Objava koju do sada nisam čitao, baš odgovorila ovo važno pitanje, i evo mogu reći, da mi je to od kako sam se zaputio na Misiju drugo najvažnije, a kompatibilno sa prvim BD br. 5243 otkrovenjem, otkrovenje o tome što je Isus napravio za nas i što smo mi u Isusu!

Dakle, Objava br. 5243 koju već znate jer je Objava mjeseca Prosinca 2011, mi je dala odgovor i potvrdu na dilemu koja mi se vukla odmah od kada sam došao do T.L.Osborna i vidio što se događa oko njega, naime, 'Da li je stvarno Istina da Krist na Križu JEST uzeo na Sebe APSOLUTNO SVE što nas je opterećivalo, dakle i trostruki grijeh, i sve posljedice tih grijeha, znači bolesti, i sve kazne za taj grijeh?!' To je pak bila jedna cijela revolucija kod mene!

I sad ova Objava, koju vam naravno kačim, u kojoj kaže DOSLOVNO, da u Križ jeste uključeno Iscjeljenje, tj. da Izaija 53:4, 5 + Matej 8:17 + 1 Petrova 2:24 doista DOSLOVNO radi, i nadalje, da mi doista možemo sebe smatrati onako sposobnima i Božanskima kako to Riječ tvrdi za nas, i da se samo radi o tome da li smo dovoljno odvažni ili vjerni da to i živimo, tj. da zakoračimo u toj vjeri u Kristo-lik život!

Iz prakse Smith Wiggleswortha, koji je ovo shvatio doslovno i tako živio, i dobijao iste rezultate kakve je Krist obećao u Svojoj Riječi, vadim iz spomenute propovijedi kako slijedi:

Na jednom skupu gdje je propovijedao, došao mu je čovjek osušen i propao skroz na skroz, naime imao je rak crijeva, operiran je bio, doktori su nešto zeznuli i sada on više nije mogao jesti nego je imao cijev u sebi kojom su ga hranili tekućinom... sa rezultatom da je čovjek bio živi leš ... i da se nije mogao nadati ničemu nego skoroj smrti.

Smith je gledao čovjeka i imao je pred očima ono iznad iz Marka 11:23, i kako kaže, 'Vjerovao je', vjerovao je Kristu, vjerovao je toj Riječi, te je, baš prema uputama, rekao čovjeku vjerujući u to što sam govori, 'idi doma i pojedi dobru večeru!' Čovjek je rekao, 'ne mogu gutati'. Smith je ponovio, 'Po autoritetu Riječi Božje, ja ti to kažem. Krist je rekao, Ako čovjek vjeruje da će se stvari koje je rekao dogoditi, bit će mu što je rekao, stoga, kažem ti u ime Isusa Krista, idi doma i pojedi dobru večeru.'


On i njegova obitelj su došli doma, pripremili večeru, i on je počeo jesti ... i jeo ... i jeo ... i najeo se... na opće zadovoljstvo! Otišao je u krevet ... i drugog jutra ... kako je Bog otvorio 'prirodni' prolaz za hranu... ovaj drugi je zarastao, tj. rupa na želucu se zatvorila, i on je bio potpuno iscjeljen jer se netko usudio vjerovati u Božju Riječ i rekao mu je 'idi doma i jedi'! Smith Wigglesworth zaključuje ovu priču na prekrasan način:

'Ovo je vrsta Boga kojeg mi imamo cijelo vrijeme, Bog Koji zna, Bog Koji djeluje, i čini da se stvari događaju kada vjerujemo. Usudite se vjerovati, i onda se usudite izreći, i imat ćete štogod ste (iz)rekli AKO NE SUMNJATE!'

            Jaoooj... Jupiiii ... sretni li smo mi ljudi ...

                        ... jer imamo za Boga Gospoda Isusa Krista!

(Psalam 33:12-22 + 144)

                                                                       U Njegovoj Ljubavi...

                                                           ... vas blagoslivljam ...

Lorens J